Met Pipe en Drape kun je een afscheiding maken met gordijnen, zonder gereedschap en technische kennis. Er zijn verschillende merken maar de basis van alle systemen is gelijk. Zal hier het verschil uitleggen van de verschillende systemen.

Alle Pipe & Drape systemen bestaan uit – Statieven die traploos verstelbaar zijn in hoogte – Liggers voor de gordijnen die traploos verstelbaar zijn. De liggers zijn er  met klittenband of voor gordijnen met lussen. Het verschil in de liggers is dat Global Truss en Eurolite liggers dit doen met een haak en geschikt voor gordijnen met lussen. Het Wentex Pipe & Drape heeft liggers met een vergrendelbare pin en voorzien van klittenband en geschikt voor gordijnen met klittenband. Voetplaten zijn er in verschillende afmetingen, de grote wordt bepaald door de hoogte van het statief.

Gordijnen zijn er in een strakke of geplooide uitvoering en hebben klittenband of lussen. Kiest u voor gordijnen met klittenband dan moet u de keuze maken voor gordijnen in een strakke of geplooide gordijnen.       

Kiest u voor gordijnen met lussen dan kunt de keuze maken om met het zelfde gordijn dit strak of geplooid op te hangen. Het plooien gebeurd door dat de lussen heen en weer te schuiven zijn op de ligger. Gordijnen met lussen passen niet op de liggers met klittenband.   

Pipe en Drape systeem Wentex en GlobalTruss.

Pipe & Drape verhuur Rick Bakker Productions 0641199803

!