Helmrails is een van de meest gebruikte rails systemen vanwege de veelzijdige toepassingen en prijs kwaliteit verhouding. Helmrails is er in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen, helmrails is elektrolytisch verzinkt of gegalvaniseerd.

 

Helmrails nummer 45 is een elektrolytisch verzinkt van staal, met een afmeting 25 x 24 mm buitenwerk gemeten. De helmrails 45 is leverbaar met een maximale lengte van 6 meter aan 1 stuk. Helmrails langer dan 6 meter wordt aan elkaar gekoppeld met een koppelbus tot een langere lengte of voor het koppelen bochten.

 

Voor montage zijn er wand en plafond steunen in verschillende uitvoeringen, eindstoprunners  S-haken – wartels.    

Gordijnrails helm 45 - 25 x 24 mm.

Ophangpunten zoals: Plafond of wand steunen worden om de 1 meter geplaatst en aan de 2 uiteinden van de rails wanneer de gordijnen open zijn om de 50 cm, dit om het totale gewicht op te vangen aan het uiteinde van de helmrails.

Voor helmrails 45 zijn er verschillende runners ook voor het ophangen van zeilen. Bij het ophangen van gordijnen aan Rails 45 runners met wartel zit er ruimte tussen de onderkant van de rails en bovenkant van het gordijn van circa 4,5 cm.

Helmrails 45 runners zijn niet geschikt voor gordijnen met steekhaken, maar voor gordijnen met ogen.

Een wartel is om gordijnen te laten draaien aan de runner bij het open en dicht schuiven, zonder wartel kan de runner slecht lopen in de rails. Hang een theater gordijn niet recht onder de rails of loopt de bovenkant van het gordijn tegen de rails, kan de runner scheef worden getrokken en niet goed rollen. Een S-haak is niet geschikt voor het ophangen van geplooide gordijnen, dit komt omdat de S-haak de runner scheef kan trekken en dan loopt de runner niet soepel.  

Voor het monteren van helmrails 45 aan buizen zijn er buis klemmen voor een buis van 35 of 50 mm met daaraan rails steunen.

Helmrails 45 is niet alleen geschikt voor het ophangen van gordijnen maar ook voor kabel transport – deuren – props – zeilen – interieur. Heeft u advies nodig stuur een e-mail of neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Op lengte boven de 2 meter zit een eenmalige transport toeslag, die is afhankelijk van het bezorgadres.  

!