Theatergordijnen – Theatertextiel gordijnstoffen zijn in veel verschillende soorten en kwaliteiten, maar zijn allemaal vlam  vertragend. Er zijn gordijnstoffen die vlam vertragend worden gemaakt met een speciale zout oplossing en gordijnen met een trevira vezel of wol deze stoffen zijn permanent brandvertragend.

De meest gebruikte gordijnstof in de theaters is de Verdu Molton – lichtdicht – 300 gram per M2 en vlamwerend behandeld en leverbaar in 12 kleuren. De verdu / molton gordijnstof heeft een breedte van 300 cm en een lengte van 60 meter.

Zijn gordijnen breder dan 3 meter wordt de gordijnstof aan elkaar gezet, men heeft dan wel een naad in het doek zitten. Een naad in zwarte gordijnen valt bijna niet op, maar in een kleur is dat wel eens hinderlijk. Men zou dan een gordijnen kunnen plooien waardoor de naad niet opvalt of de gordijnen niet breder nemen dan de stof maat. Gordijnen kunnen op maat worden gemaakt.   

Theatergordijnen worden geleverd met ogen om de 20 cm of steekhaken om de 10 cm. Gordijnen met steekhaken zijn duurder vanwege de arbeid en duurder omdat men meer runner nodig heeft dan bij ogen als het wordt opgehangen aan gordijnrails.

Als de gordijnen met ogen op worden gehangen aan rails is er een ruimte tussen de onderkant van de rails en bovenkant van het gordijn van circa 3 cm. Heb je gordijnen met steekhaken dekken ook de gordijnrails af.

Theatergordijnen op maat. 
!