Helmrails   13 van: 19 x 19 mm.

Helmrails   45 van: 25 x 24 mm. 

Helmrails 100 van: 28 x 30 mm.

 

Runners voor helmrails – 13 – 45 – 100 in verschillende uitvoeringen.

Runners voor helmrails met de afmeting hierboven aan gegeven, passen in elke helmrails met de zelfde maat. ( de maat is gemeten aan de buitenkant ) De afmeting van de wielen is gemiddeld 5 tot 7 mm kleiner dan de rails.

 

Voor de diverse helmrails systemen is er een uitgebreid pakket: rolwagens voor wat zwaardere belasting. De Rolwagens voor de helmrails kunnen wat zwaarder belast worden omdat de meeste gelagerd zijn. 

 

Rolwagens met meer en zwaardere wielen hebben een hogere belasting dan de kunststof runners, Rolwagen zijn er een met 1 – 2 of 4 wielen en diverse draagvermogens.

Runners - rolwagens voor helm rails: 13 - 45 - 100.

Een wartel is om gordijnen te laten draaien aan de runner bij het open en dicht schuiven, zonder wartel kan de runner slecht lopen in de rails. Hang een theater gordijn niet recht onder de rails of loopt de bovenkant van het gordijn tegen de rails, kan de runner scheef worden getrokken en niet goed rollen. Een S-haak is niet geschikt voor het ophangen van geplooide gordijnen, dit komt omdat de S-haak de runner scheef kan trekken en dan loopt de runner niet soepel.  

!