Lucas Bakker Podiumtechniek levert balletvloeren in verschillende kwaliteiten en afmetingen. Een balletvloer heeft 2 bruikbare kanten en kan hergebruikt worden. Als een balletvloer tijdelijk gelegd wordt deze aan de bovenzijde afgeplakt met een balletvloer tape in de kleur van de vloer. De vloer wordt op de naden circa 3 mm uit elkaar gelegd en ook langs de wanden, de vloer moet kunnen krimpen en uitzetten. Doe je dit niet loop je de kans dat de vloer bol gaat staan. 

Voor het afplakken van de PVC dansvloeren wordt een PVC tape gebruikt, leverbaar in verschillende kleuren PVC tape, leverbaar in 30 en 50 mm breed op rollen van 33 meter lang. Voor het afplakken van een balletvloer met kleur kun je ook transparante balletvloer tape gebruiken. Het gebruik van balletvloer tape is aan te raden omdat dit geen lijm resten achter laat, gaffer tape laten wel lijm resten achter als het er wat langer op de vloer zit.

Het is niet aan te raden om PVC balletvloer te verlijmen op een vloer, heb je schade is het moeilijk te verwijderen.

DANSVLOEREN - EVENEMENTEN VLOER.


Rollen balletvloer hebben een gewicht van 80 tot 120 kg en vallen normaal onder palletvracht. Balletvloer wordt afgeleverd tot aan de deur en op de begane grond, voor het lossen is hulp nodig en een transportkar.   

Een nieuwe balletvloer heeft een beschermlaag, het schoonmaken van een balletvloer kan met speciale balletvloer reiniger en is het behoud van de beschermlaag. Heb je een oude balletvloer waar beschermlaag van verdwenen is, dan werkt de reiniger vaak niet voldoende meer. Dan kun je beter een oplossing van water en groene zeep maken en de vloer zo goed mogelijk schoonmaken. Gebruik geen harde bezems - schuurmiddelen of boenmachine verkort de levensduur van de vloer. Om de balletvloer zo lang mogelijk netjes te houden moet je er niet met schoenen op gaan lopen die je ook buiten aan hebt of schoenen met zwarte spekzolen die laten zwarte strepen achter op witte vloeren.

!