easy stage 4

Tips podiumdelen.

Wij geven u wat tips over podiumdelen die u misschien wat verder kunnen helpen met de uiteindelijke keuze.

Podiumelementen zijn een goede basis voor podia met een permanente opstelling en podia die regelmatig op- & afgebouwd moeten worden. Het voordeel van podiumelementen is dat men  zeer flexibel kan bouwen en verplaatsen - inzetbaar voor heel veel verschillende doeleinden - duurzame investering - hoge veiligheid.

Kies dus niet alleen maar voor de goedkoopste prijs maar ook voor duurzaam - kwaliteit - veiligheid - service - garantie.

TUV en of GS keuring

  • Beschrijving

Onze podiumdelen hebben een TUV keuring, de TUV keuring geeft aan dat een podiumdeel is gebouwd van degelijke materialen en getest op de maximale belasting. Naast de TUV keuring is er ook een GS berekening, dit betekend dat de podiumdelen is getekend en berekend zijn.

Beide kenmerken geven nog meer zekerheid over de hoge kwaliteit en veiligheid.

In Duitsland zijn de richtlijnen recentelijk weer aangepast, met name als er op het podium of tribune veel publiek komt  

Koopt u tweedehands of podiumdelen zonder keuring dan bent u verantwoordelijk als er een ongeluk mee gebeurd. 

Veiligheid Podium

  • Beschrijving
Veiligheid staat natuurlijk voorop bij een podium, niemand zit op een ongeluk met vervelende afloop te hebben. Wettelijk gezien bent u als organisatie / eigenaar als eerste aansprakelijk.  

Wettelijk gezien moet een podium met een vloer hoogte van 70 cm voorzien zijn van een leuning, dit is aan de achter en zijkanten. Dit is alleen als voor een podium dat vrij staat van de muur, staat een podium ingebouwd hoeft er geen leuning op. Het is natuurlijk altijd beter om een leuning te plaatsen om ongelukken te voorkomen.

Leuningen zijn makkelijk aan onze podia of trappen te monteren, de mogelijkheden vindt u terug op onze website.

Hoogte podiumvloer - zichtlijn.

Bestel
  • Beschrijving

De hoogte van een podiumvloer bepaald een goede of slechte zichtlijn. Zitten mensen op een stoel dan is de hoogte vanaf de vloer tot aan bovenkant hoofd al snel 150 cm, heeft u dan een podium van 40 cm hoog heeft u een slecht zichtlijn. Eigenlijk zou de hoogte van dit podium minimaal 100 cm hoog moeten zijn om een goede zichtlijn te krijgen. Dat lijkt wel hoog maar het is zonde als er een voorstelling plaats vindt dat het niet goed gezien kan worden.

Bij een podiumvloer vanaf 70 cm hoog moet er een leuning op voor de veiligheid, aan achter en zijkanten. Dit hoeft niet als het podium is opgesloten door bijvoorbeeld muren.     

Podiumelementen koppelen.

Bestel
  • Beschrijving

Door podiumelementen aan elkaar te koppelen met een goede verbinding krijgt u meer veiligheid. Standaard wordt er bij onze podiumelementen een kunststof koppelstrip bijgeleverd, maar een is een stalen conische verbinder die vast wordt gezet met een inbussleutel. Hierdoor wordt de speling van 1 / 2 mm tussen 2 elementen opgeheven en wordt het een vlak en stevig geheel. Deze stalen conische worden geadviseerd bij zware belastingen en grote groepen mensen zoals dansgroepen.

 

 

Podiumelementen met schaarpoten.

  • Beschrijving

Over podiumelementen met schaarpoten gaan de wildste verhalen en dat dit soort podiumelementen nier meer verkocht of gebruikt mogen worden. Dit is een broodje AAP verhaal. Alle podiumdelen met schaarpoten hebben een TUV keuring.

Er zijn wel eens ongelukken gebeurd, maar die hebben te maken met verkeerd gebruik en geen onderhoud aan het schaar systeem.

Bij onze podiumdelen zit er een veer systeem wat de poten altijd vergrendeld ook als het bediening systeem defect zou zijn.    

Trapje met leuning.

  • Beschrijving
Voor een trap zijn leunigen verkrijgbaar, dit geeft meer veiligheid bij het op en afgaan. Trappen vanaf 2 treden kunnen al voorzien worden van een leuning eventueel aan 2 zijden.

Insteekpoten

  • Beschrijving
Insteekpoten zijn verkrijgbaar is vierkant en ronde in verschillende afmetingen. Insteekpoten tot een hoogte van 80 / 100 cm kunnen gewoon in de 45 x 45 x 45 x 45 mm, soms zie ik 60 x 60 x 60 x 60 mm in 40 cm hoog en dat is onzin een dergelijke zware poot geeft geen extra stevigheid. Belangrijk is de hoek die gemonteerd is in het podiumelement en waar de poot wordt ingestoken.  De hoeken waar de insteekpoten worden in gemonteerd zijn bij onze podia gemaakt van een aluminium profiel, die zorgt voor een optimale verbinding tussen element en insteekpoot. De hoek wordt vast gemaakt met een M10 bout aan het frame, in de hoek zit het aandruk mechanisme voor een een snelle montage en demontage van de insteekpoot. Hoeken zijn geschikt voor ronde of vierkante poten met verschillende diameters. ( op de foto een hoek met snelverbinder  ) 

Vloerdelen.

  • Beschrijving

Er zijn verschillende bedrijven die heel goedkoop podiumdelen aanbieden, meestal wordt er dan beknibbeld op de gebruikte materialen. Een van de voorbeelden is de houten vloer, meubelplaat is leverbaar in interieur en binnen kwaliteit. Vanaf de buitenkant is dat niet te zien, maar de interieur is aanmerkelijk lichter en gaat korter mee. Een ander probleem is dat deze plaat meer lawaai geeft  als men erop loopt of danst dan de binnen kwaliteit.

Onze podiumelementen zijn altijd voorzien van een 1E keus hout, voor een langere levensduur. Vloerplaten zijn bij onze podiumdelen vanaf de onderkant vast geschroefd, dus geen rare gaten aan de bovenzijde. 

!