Om gordijnen op te hangen zijn er veel verschillende producten beschikbaar, de keuze is afhankelijk van de situatie. Wij hebben een lijst gemaakt met de meest gebruikte artikelen en mogelijkheden die er zijn.

De meest gebruikte optie zijn de knooplintjes van keperband voor gordijnen met ogen, die is  leverbaar in verschillende kleuren, waarvan zwart en wit de meest gebruikte zijn. De andere kleuren worden vaak gebruikt om de hoogte of afmeting van een gordijn aan te geven en zitten dan aan de buitenkant van een gordijn. Het knooplint wordt meestal op een lengte van 1 meter geknipt en dan dubbel door het oog gehaald. Lint moet je altijd schuin afknippen anders gaat het band rafelen.   

De andere veel gebruikt oplossing zijn de stagehaken van kunststof, die passen om buizen tot circa 55 mm, leverbaar in zwart en wit en voorzien van een wartel of draaibare haak. De stagehaak mag een gewicht dragen van maximaal 25 kg. De wartel is draaibaar en zorgt dat de plooi van een gordijnen goed komt te hangen als deze haaks op de buis hangt.

Spanfix elastieken met kunststof haak zijn leverbaar met een lengte van 13 – 20 – 27 cm en leverbaar in de kleur zwart – wit – grijs. Elastieken worden gebruikt voor het ophangen en spannen van bijvoorbeeld cirkeldoeken. Elastiek van 13 cm past precies om een buis van 50 mm en geschikt om doeken met ogen zo dicht mogelijk tegen de buis te hangen.

Holdon klemmen leverbaar in klein en groot en leverbaar in 3 kleuren: zwart – wit – grijs. Dit is een klem waarmee je gordijnen, stoffen of zeilen makkelijk op kan hangen zonder er gaten of ogen in te moeten maken. De Holdon klem wordt op de zijkant van de stof geschoven en aan gedrukt, de belasting van de kleine klem is 40 kg en van de grote Holdon klem 100 kg. De klem heeft een oog om hem op te hangen en kan altijd verplaatst en hergebruikt worden.

S-haak leverbaar in verschillende afmetingen en wordt gebruikt voor verschillende oplossingen zoals bij helm gordijnrunners. Bij het gebruikt van een S-haak aan een helm gordijnrunner met een geplooid gordijn, loop je de kans dat de runner niet meer soepel loopt in de rails. Het is dan ook beter m daar een wartel voor te nemen.         

Voor het bevestigen van gordijnen met ogen aan gordijnrunners zijn er kunststof Tyrap vlamvertragend, in de loop van 2024 moeten de tyrap van roestvast staal zijn.

Molton reparatie tape voor het repareren van klein scheuren in zwarte molton gordijnen.  

Klittenband in Zwart en Wit met een breedte van 20 – 25 – 50 mm, leverbaar in haak en lus. Klittenband is leverbaar in zelfklevend en naaibaar.

Gordijn Toebehoren

!