Gordijnrails Helm 13 = 19 x 19 mm - 1,5 mm dik.

Helmrails 13 is de kleinste uitvoering.

Helmrails nummer 13 is een gegalvaniseerde van staal, met een afmeting 19 x 19 mm. De helmrails 13 is leverbaar met een maximale lengte van 6 meter aan 1 stuk. Rails langer dan 6 meter kan aan elkaar gekoppeld worden met een koppelbus tot een langere lengte of voor het koppelen bochten.


Voor montage zijn er wand en plafond steunen in verschillende uitvoeringen, eindstoprunners  S-haken – wartels.           Wij hebben zelf een aanvulling gemaakt op de bestaande montage materialen in een iets zwaardere uitvoering. De  wandsteun – plafondsteun zijn voorzien van M4 stel boutjes om de rails beter vast te zetten, de koppelbus is instelbaar doormiddel van M4 boutjes. De plafond steunen zijn aangepast  om hem op te kunnen hangen aan een draadeind M6.    

Plafond of wand steunen worden om de 1 meter geplaatst en aan de 2 uiteinden van de rails wanneer de gordijnen open zijn om de 50 cm, dit om het totale gewicht op te vangen aan het uiteinde.

Voor helmrails 13 zijn er verschillende runners ook voor speciaal voor zeilen. Bij het gebruik van Rails 13 runners met wartel zit er ruimte tussen de onderkant van de rails en bovenkant van het gordijn van circa 4 cm. Helmrails 13 in niet geschikt voor gordijnen met steekhaken.