Gordijnrails Helm 13 = 19 x 19 mm - 1,5 mm dik.

Helmrails 13 is de kleinste uitvoering.

Helmrails nummer 13 is een gegalvaniseerde van staal, met een afmeting 19 x 19 mm. De rails 13 is leverbaar met een maximale lengte van 6 meter aan 1 stuk. Rails langer dan 6 meter kan aan elkaar worden gekoppeld met een koppelbus, ook voor het koppelen van 90 graden bochten.


Voor montage zijn er wand en plafond steunen in verschillende uitvoeringen, eindstoprunners  S haken – wartels.  we zelf een aanvulling gemaakt. De wandsteun – plafondsteun – koppelbus zijn voorzien van M4 boutjes om de rails vast te zetten. De koppelbus is nu ook instelbaar doormiddel van 6 x M4 boutjes. Er zijn montage materiaal voorzien van een M6 busmoer om hem op te kunnen hangen aan een draadeind.    

Plafond of wand steunen worden om de 1 meter geplaatst en aan de 2 uiteinden van de rails om de 50 cm. Dit wordt gedaan omdat als het gordijn open is al het gewicht aan de zijkant komt te hangen.

Voor helmrails 13 zijn er verschillende runners ook voor zeilen. Bij het gebruik van Rails 13 runners met wartel zit er ruimte van circa 3,5 cm tussen de onderkant van de rails en bovenkant van het gordijn. Helmrails 13 in niet geschikt voor gordijnen met steekhaken.