De kleinste Helmrails nummer 13 heeft een afmeting 19 x 19 mm (aan de buitenkant gemeten.) Helmrails 13 is leverbaar in een maximale lengte van 6 meter, langere lengtes kunnen aan elkaar gekoppeld worden.

 

Voor montage van helmrails 13 is er een standaardpakket met wand en plafond steunen - eindstoprunners. Voor het monteren van helmrails 13 hebben wij zelf een aanvulling gemaakt op de bestaande montage materialen, soms zijn deze niet geschikt voor de situatie. Dit pakket montage materialen zijn iets zwaardere, uitgebreider en afgekeken van de helmrails 45 en 100.                                                                   

Het voordeel is dat de wandsteun – plafondsteun een M4 boutjes om de rails beter vast te zetten, de koppelbus heeft M4 boutjes om de rails beter af te kunnen stellen. De plafond steunen en koppelbussen zijn aangepast met een draadbus M6 om de rails verlaagd op te kunnen hangen.   

Plafond of wand steunen worden om de 1 meter geplaatst en aan de 2 uiteinden van de rails om de 50 cm.

Gordijnrails Helm 13 = 19 x 19 mm - 1,5 mm dik.

Voor de Helmrails 13 zijn er verschillende runners leverbaar voor het ophangen van gordijnen, decor, voor zeilen zijn er speciale runners. Het bevestigen van gordijnen of zeil aan de runner kan op verschillende manieren zoals met: S-haken, wartels, musketonhaak, tyrap, RVS tyrap. Bij het gebruik van S-haak of wartel, zit er ruimte tussen de onderkant van de rails en bovenkant van het gordijn van circa 4 cm. Deze optie is dus niet geschikt als u een gordijn ophangt voor een raam, met het doel om te verduisteren. Helmrails 13 in niet geschikt voor gordijnen met steekhaken.

Om een runner soepel te laten lopen in een helmrails is het raadzaam om een gordijn recht onder de runner te hangen. Voor het ophangen wordt veel gekozen voor de S-haak, deze is geschikt voor strakke gordijnen met ogen maar niet voor geplooide gordijnen. Een gordijn moet kunnen bewegen onder de runner, een S-haak kan een runner scheeftrekken in de rails waardoor het niet soepel loopt. Een beter oplossing is de Wartel met draaipunt die zorgt ervoor dat de runner niet scheef wordt getrokken in de rails en alles soepel blijft lopen.        

Voor het ophangen van helmrails 13 aan een ronde aluminium buis en truss zijn er klemmen voor buis van 35 – 40 of 50 mm.

!