Vlamvertragende vloeistoffen

Brandvertragend – Vlamvertragend allemaal termen die gebruikt worden voor gordijnstoffen die behandeld zijn. De behandeling van gordijnstoffen is meestal gedaan bij de fabrikant met een spray zoutoplossing. Hoe lang deze bescherming werkt is niet bekend er wordt uitgegaan van 3 / 5 jaar maar dat hangt af van het gebruik. Gordijnen die hangen in het theater zullen langer brandvertragend blijven dan gordijnen die verhuurd worden bij evenementen, het is van belang dit te controleren. Wordt een gordijn nat zal de brandvertragend afnemen of zelfs verdwijnen en is opnieuw behandelen nodig.      

 

Voor het impregneren zijn er verschillende impregneermiddelen voor: gordijnen, vitrages, textiel, hout, riet, papier, karton, kerstbomen, kunstkerstbomen, kunstbloemen en kunstplanten. Elke toepassing heeft zijn eigen vloeistof daarom zijn er verschillende vloeistoffen te koop, de vloeistoffen zijn voor zien van de nodige certificaten.

BS 5867 - NEN 1021 - NEN-EN 13501 - DIN 4102/B1 - NEN 6065 - ISO 6940/41. 

 

Brandvertragend impregneermiddel zorgt ervoor dat brandgevoelige materialen veel later ontvlammen dan dat ze zonder brandvertragende spray zouden doen. Dit geeft u tijd om te vluchten en de brandweer de mogelijkheid om meer van het pand te blussen en te redden bij brand. Ons brandvertragend impregneermiddel is geschikt voor gordijnen, hout, kerstbomen, kunstbloemen en -planten, kunstkerstbomen, papier/karton, riet en textiel.

 

De vloeistoffen zijn zelf aan te brengen met een plantenspuit, met de vloeistof wordt een certificaat van het impregneermiddel mee geleverd. Besteedt u liever het impregneren uit zodat u een certificaat van behandeling ontvangt voor een controlerende instantie zoals de gemeente, brandweer of verzekeringsmaatschappij, informeer dan naar onze uitgebreide mogelijkheden.

FRS-TSN impregneer textiel - papier - karton.

Bestel
 • Beschrijving

Gebruiksvriendelijk product geschikt voor textiel (gordijnen) vervaardigd uit natuurlijke en/of synthetische vezels. Tevens uitermate geschikt voor papier en/of karton.

Niet gebaseerd op goedkope hygroscopische zouten waardoor een lange brandvertragende werking van minimaal 5 jaar is gegarandeerd en geen witte kringen op gordijnen (textiel) na verloop van tijd.

FRS-TSN is een transparante gebruiksvriendelijke vloeistof voor het brandvertragend impregneren van textiel, papier en karton zodat deze kunnen voldoen aan de meest voorkomende verticale brandtesten zoals bijvoorbeeld de ISO 6940, ISO 6941, NEN EN 1101, NEN 1102 & DIN 4102/B1. De brandvertrager FRS-TSN is geschikt voor het brandvertragend behandelen van gordijnen en textiel zodat deze voldoen aan de eisen van het huidige bouwbesluit. 

 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. sprayen (bv een plantenspuit).
 • 1 liter FRS-TSN is geschikt voor maximaal 10m² textiel. (afhankelijk van het materiaal).
 • Geen witte uitslag op uw textiel/ gordijnen. Ook niet naar een paar maanden!
 • Makkelijk in gebruik.
 • Inclusief invul certificaat voor bijvoorbeeld de brandweer & verzekering.
 • Minimaal 5 jaar werkzaam.

FRS-TSN is uitermate geschikt voor gordijnen in huiskamers, kinderkamers, cafés, restaurants, hotels, kantoorpanden enz. Tevens kunnen vele versieringen in de horeca ook met FRS-TSN behandeld worden. 
Papier en karton kunnen ook brandvertragend behandeld worden met het brandvertragend impregneer middel FRS-TSN.

FRS-UTW impregneer Hout- Riet - Stro.

Bestel
 • Beschrijving
FRS-UTW is een gebruiksvriendelijke vloeistof voor het brandvertragend impregneren van onbehandeld hout, riet, stro en zachtboard zodat deze kunnen voldoen aan de norm NEN 6065, ISO 6940/41, EN 13501-1 & DIN 4102.

FRS-SFP impregneer kunstbloemen - kunstkersbomen.

Bestel
 • Beschrijving

Brandvertragend behandelen van kunststof planten, -bloemen en kunstkerstbomen.

FRS-SFP is een gebruiksvriendelijke vloeistof voor het brandvertragend impregneren van kunstbloemen, kunstplanten en kunstkerstbomen zodat deze kunnen voldoen aan de norm ISO 6940/41, EN 13501-1 & DIN 4102.

FRS-XMAS impregneer kerststukjes - Kerstbomen.

Bestel
 • Beschrijving

Brandvertragend behandelen van echte kerststukjes en kerstbomen.

FRS-XMAS is een gebruiksvriendelijke transparante vloeistof voor het brandvertragend impregneren van natuurlijke kerstbomen, kerststukjes en kerstkransen zodat deze kunnen voldoen aan ISO 6940/-41, NEN EN 1101/-1102.

FRS-XMAS draagt niet bij aan een versnelde verkleuring (bruin worden) van de boom.

Hozelock druk spuit

Bestel
 • Beschrijving

inhoud maximaal netto vloeistof bedraagt 5 liter voor ideale druk

Uitloop opening aan de onderzijde waardoor de drukspuit in zijn geheel leeggespoten kan worden.

 • Verstelbare spuitkop van straal tot nevel.
 • Geïntegreerd ontluchtingsventiel voor eenvoudig ontluchten.
 • Transparante tank met schaalverdeling voor accuraat mixen en doseren
 • Breed ergonomisch pomp handvat om de tank eenvoudig op druk te brengen.
 • Brede vulopening.
 • Innovatieve 'last drop' technologie wat ervoor zorgt dat er niets achterblijft in de drukspuit.

Spuitbus met brandwerend spray - 400 ml.

83301303
Bestel
 • Beschrijving

Voor het brandvertragend maken van stoffen die vocht op kunnen nemen - papier. Dus niet voor stoffen die geen vocht op kunnen nemen. 

DIN 4102/B1