Voor de Helmrails 13 zijn er verschillende runners leverbaar voor het ophangen van gordijnen, decor, voor zeilen zijn er speciale runners. Het bevestigen van gordijnen of zeil aan de runner kan op verschillende manieren zoals met: S-haken, wartels, musketonhaken, tyrap, RVS tyrap. Bij het gebruik van S-haak of wartel, zit er ruimte tussen de onderkant van de rails en bovenkant van het gordijn van circa 4 cm. Deze optie is dus niet geschikt als u een gordijn ophangt voor een raam, met het doel om te verduisteren. Helmrails 13 in niet geschikt voor gordijnen met steekhaken.

Om een runner soepel te laten lopen in een helmrails is het raadzaam om een gordijn recht onder de runner te hangen. Voor het ophangen wordt veel gekozen voor de S-haak, deze is geschikt voor strakke gordijnen met ogen maar niet voor geplooide gordijnen. Een gordijn moet kunnen bewegen onder de runner, een S-haak kan een runner scheeftrekken in de rails waardoor het niet soepel loopt. Een beter oplossing is de Wartel met draaipunt die zorgt ervoor dat de runner niet scheef wordt getrokken in de rails en alles soepel blijft lopen.        

Helmrails 13 - gordijnrunner.

104126
Bestel
  • Beschrijving
Rails 13 runner heeft een gat van 4 mm.

Helmrails 13 - gordijnrunner met wartel.

104126+104425
Bestel
  • Beschrijving
Runner met draaibare wartel is 4,5 cm lang, de wartel wordt los mee geleverd, zelf monteren. Zorgt ervoor dat een gordijn kan draaien en de runner niet vastloopt in de rails.

Rails 13 kunststof runner et sleutelhanger

Bestel
  • Beschrijving
Sleutelhanger draaibaar 4 cm lang

Helmrails 13 - Kunststof runner + S haak.

104126+S
Bestel
  • Beschrijving

S-haak is geschikt voor strakke gordijnen.

Ga je geplooide gordijnen aan een s-haak ophangen dan komt het oog van het gordijn haaks op de runner en loop je kans dat de runner scheef in de rails komt en minder lekker loopt. Dit kun je voor een deel oplossen door de s-haak een slag te draaien.

Rails 13 dubbele runner met wartel

104284+W
Bestel
  • Beschrijving
Dubbele runner met wartels van 4,5 cm lang, wartels zelf monteren worden los meegeleverd.

Helmrails 13 dubbele runner

104284
Bestel
Rails 13 dubbel runner
  • Beschrijving
Rails 13 dubbele runner.

Helmrails 13 runner krokodil voor zeil zelfsnijdende niet.

151092
Bestel
  • Beschrijving
runner - 1,5 cm breed / 7 cm lang - materiaaldikte 2 / 3 mm.

Helmrails 13 runner - krokodil bek voor zeil - RVS schroeven.

151093
Bestel
  • Beschrijving
Runner - 1,5 cm breed / 7 cm lang - materiaaldikte  2 / 3 mm - RVS schroeven.
!