Helmrails is een van de meest gebruikte rails vanwege de veelzijdige toepassingen. Helmrails is er in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen. Helmrails is elektrolytisch verzinkt of gegalvaniseerd.

 

Helmrails nummer 100 is een gegalvaniseerde van staal, met een afmeting 28 x 30 mm. De helmrails 100 is leverbaar met een maximale lengte van 6 meter aan 1 stuk. Rails langer dan 6 meter kan aan elkaar gekoppeld worden met een koppelbus tot een langere lengte of voor het koppelen bochten.

Helmrails 100 28 x 30 mm.

Voor montage zijn er wand en plafond steunen in verschillende uitvoeringen, eindstoprunners  S-haken – wartels.    

Plafond of wand steunen worden om de 1 meter geplaatst en aan de 2 uiteinden van de rails wanneer de gordijnen open zijn om de 50 cm, dit om het totale gewicht op te vangen aan het uiteinde.

Voor helmrails 100 zijn er verschillende runners ook voor speciaal voor zeilen. Bij het gebruik van Rails 100 runners met wartel zit er ruimte tussen de onderkant van de rails en bovenkant van het gordijn van circa 5,5 cm.

Helmrails 100 in niet geschikt voor gordijnen met steekhaken, maar voor gordijnen met ogen.

Een wartel is om de gordijnen te laten draaien aan de runner bij het open en dicht schuiven, zonder dat de runner vast loopt in de rails. Hang een gordijn niet recht onder de rails of loopt de bovenkant van het gordijn tegen de rails, kan de runner scheef worden getrokken en niet goed rollen. Bij gebruik van S-haken is dit ook het geval bij geplooide gordijnen, komt het oog haaks op de rails te hangen dan loopt de runner niet goed.  

Plafondsteun van helmrails 100 kan ook op een truss klem voor buis van 35 of 50 mm worden gemonteerd.

Helmrails 100 is niet alleen geschikt voor het ophangen van gordijnen maar ook voor kabel transport – deuren – props – zeilen – interieur. Heeft u advies nodig stuur een e-mail of neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Op lengte boven de 2 meter zit een eenmalige transport toeslag, die is afhankelijk van het bezorgadres.  

!