De Helmrails 100 heeft een afmeting 28 x 30 mm (aan de buitenkant gemeten.) Helmrails 100 is leverbaar in een maximale lengte van 6 meter, om een langere lengte te maken kan de rails aan elkaar gekoppeld worden. Voor de helmrails 100 is een uitgebreid pakket bochten met verschillende radius. Bochten kunnen op maat gemaakt worden.

 

Voor montage van helmrails 100 is er een uitgebreid pakket met wand en plafond steunen - eindstoprunners. Dit pakket montage materialen zijn iets zwaardere dan de helmrails 13 en 45 dus zwaarder belastbaar.                                                           

Ophangpunten van Plafond of wand steunen worden om de 1 meter geplaatst en aan de 2 uiteinden 50 cm. Voor helmrails 45 zijn er stalen runners en rolwagens voor het ophangen van zwaardere lasten, met 2 tot 4 wielen en een belasting van maximaal 20 kg.

Voor de Helmrails 100 zijn er verschillende runners leverbaar voor het ophangen van gordijnen, decor en voor zeilen zijn er speciale runners. Het bevestigen van gordijnen of zeil aan de runner kan op verschillende manieren met: S-haken, wartels, musketon haken, tyrap, RVS tyrap. Bij het gebruik van S-haak of wartel, zit er ruimte tussen de onderkant van de rails en bovenkant van het gordijn van circa 4 cm. Deze optie is dus niet geschikt als u een gordijn ophangt voor een raam, met het doel om te verduisteren. Helmrails 100 in niet geschikt voor gordijnen met steekhaken.

Om een runner soepel te laten lopen in een helmrails is het raadzaam om een gordijn recht onder de runner te hangen. Voor het ophangen wordt veel gekozen voor de S-haak, deze is geschikt voor strakke gordijnen met ogen maar niet voor geplooide gordijnen. Een gordijn moet kunnen bewegen onder de runner, een S-haak kan een runner scheef trekken in de rails waardoor het niet soepel meer loopt. Een beter oplossing is de Wartel met draaipunt die zorgt ervoor dat de runner niet scheef wordt getrokken in de rails en alles soepel blijft lopen.   

Helmrails 100 28 x 30 mm.

!